Premiera oficială a spectacolului "Băiatul din ultima bancă" de Juan Mayorga pusa in scena de regizorul Theodor Cristian Popescu va avea loc joi, 16 februarie 2012, de la ora 19.30, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale".

"Băiatul din ultima bancă" este o poveste despre adolescenta. Un profesor de liceu le dă elevilor săi un eseu pe tema „Cum mi-am petrecut ultimul weekend". Profesorul are surprinderea să descopere lucrarea lui Claudio, băiatul din ultima bancă, lucrare care pătrunde în intimitatea familiei unui coleg. Pornind de la această compunere surprinzătoare, între adult şi tânăr se creează o legătură deopotrivă profundă şi primejdioasă. Profesorul-maestru îl susţine şi îi cizelează talentul, devenindu-i complice. Băiatul din ultima bancă este o piesă despre maeştri şi discipoli.

Din distributia spectacolului fac parte Mihai Călin, Diana Dumbravă, Brânduşa Mircea, Dan Tudor, alaturi de care joaca mai tinerii lor colegi, Rareş Florin Stoica (în rolul băiatului) şi Andrei Chiran.

Piesa, tradusa din spaniolă de Luminiţa Voina-Răuţ, aparţine unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi ai momentului, dublu laureat al Premiului Naţional pentru Teatru în Spania, premii cărora li se adaugă numeroase alte distincţii importante.

Juan Mayorga este profesor de dramaturgie şi filosofie la Real Escuela Superior de Arte Dramático din Madrid şi are o dublă specializare, în matematică şi filosofie.

Piesa are reprezentatii pe 15, 16 si 26 februarie, de la orele 19.30. Biletele costa 40 lei, 30 lei si 16 lei.