Muzicienii români revin într-una dintre cele mai populare scene muzicale din Londra, la St. Martin-in-the-Fields în Trafalgar Square, în cadrul „Seriei Tinerilor Muzicieni Români” relansate în 2011 în colaborare cu ICR Londra. Pe 30 ianuarie, Radu Ropotan (vioară) și Dan Mărginean (pian) vor susţine un recital avand in program: Sonata No 3 de Edvard Grieg, rapsodia Tzigane de Maurice Ravel şi Pollanaise brilliante de Henryk Wieniawski, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Radu Ropotan şi Dan MărgineanFoto: ICR Londra

„Seria Tinerilor Muzicieni Români” a inclus în 2011 recitaluri susţinute de Matei Bucur Mihăiescu, Andrei Licăreţ, Victor Nicoară, Vlad Maistorovici și Cvartetul Mercury, iar programul continuă pe 24 martie cu un concert susţinut de pianista Diana Ionescu în cadrul „Pianists of the World Series”.

Radu Ropotan a câștigat nu mai puțin de șaisprezece premii naționale și internaționale printre care premiul I în cadrul “Remember Enescu International Violin Competion” (Sinaia, România, 2007) și premiul special în 2005 în cadrul „Andrea Postacchini International Competition” în Fermo, Italia. În 2008 i-a fost acordată o bursă de studiu în cadrul Royal College of Music, Londra, unde a devenit elevul lui Yuri Zhislin sub îndrumarea lui Maciej Rakovski. Radu a concertat în București la Sala Radio precum și la Ateneul Român, iar la nivel internațional a concertat pe scene importante din Franța (Bordeaux), Italia (Napoli, Fermo), Germania și Marea Britanie.

Dan Mărginean a început să studieze pianul la 10 ani. În 2007 a fost admis ca elev al Adrianei Bera la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. În 2010, a câștigat o bursă de studiu alături de Niel Immelman la Royal College of Music, intrând direct în anul final de studiu. De-a lungul anilor, lui Dan i-au fost acordate numeroase premii și distincții în cadrul unor importante competiții de pretigiu din România precum “J. S. Bach”, “W. A. Mozart” și “Pro Piano”, în urma cărora a ajuns pe scena Ateneului Român.