Tenorul José Carreras revine în România pentru un concert pe care îl va susţine în 25 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti, informeaza Mediafax. Celebrul tenor le promite românilor un concert "de zile mari" din care nu vor lipsi "La Donna e Mobile" sau "Nessun Dorma".

José Carreras a debutat ca tenor în 1970, când a interpretat un rol principal alături de Monserrat Caballé, în opera "Lucrezia Borgia" de Donizetti.

José Carreras a cucerit lumea prin aparitiile sale alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, in celebrul trio "Cei trei tenori". Concertele in aceasta formula au început în 1990 si au fost continuate până în 2003, când Luciano Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Cariera lui José Carreras cuprinde peste 60 de roluri interpretare pe marile scene muzicale ale lumii, dar şi înregistrări cu mari artişti ce au performat în afara ariei muzicii clasice, precum Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour şi Sarah Brightman.

Tenorul a dovedit că are o personalitate puternică, luptând şi învingând leucemia, iar din 1988, după recuperarea sa, a înfiinţat Fundaţia Internaţională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei. După înfiinţarea fundaţiei, a alocat timp pentru strângerea de fonduri, organizând din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig şi reuşind să strângă până în prezent, din donaţii, peste 71 milioane de euro.

Pentru spectacolul pe care José Carreras îl va susţine în 25 mai, la Sala Palatului, biletele pot fi cumpărate la următoarele categorii de preţuri: 1.000 de lei (categoria VIP), 800 de lei (categoria 1), 600 de lei (categoria 2), 400 de lei (categoria 3), 300 de lei (categoria 4) şi 200 de lei (categoria 5).

Biletele pentru concert se vor pune în vânzare pe 30 ianuarie şi vor putea fi achiziţionate din: magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center, librăriile Adevărul, magazinele Diverta, magazinele Flanco, Sala Palatului, librăria Eminescu, magazinul Victoria, magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, staţia de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, MYTICKET.ro.

José Carreras este un eveniment organizat de Project Events în colaborare cu European Event Service.