Spectacolul „Faust“ în regia lui Silviu Purcărete a fost prezentat la Bruxelles, la mijlocul lunii octombrie 2011, la invitatia Teatrului National al Comunitătii Franceze din Belgia. Evenimentul a avut un ecou impresionant având în vedere că toate reprezentatiile spectacolului au fost jucate cu casa închisă. Un documentar realizat de Sanda Vişan vă invită să fiţi martori ai succesului înregistrat de Teatrul Naţional din Sibiu, în capitala Belgiei, duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR Cultural.

Faust, regia Silviu PurcareteFoto: TVR Cultural

Concepţia scenografică a lui Helmuth Stürmer, costumele realizate de Lia Manţoc şi compoziţiile muzicale semnate de Vasile Şirli s-au contopit într-o experienţă teatrală unică la Hala Tour & Taxis din Bruxelles.

Faust - regia Silviu Purcarete

Faust - regia Silviu Purcarete

Foto: TVR Cultural

Pus în scenă pentru prima dată în capitala culturală europeană a anului 2007, Sibiu, şi având o prezenţă marcantă la cel mai mare festival de teatru din lume, cel de la Edinburgh (2009), spectacolul a fost prezentat în centrul politic al continentului, la Bruxelles, in fata unui public de peste 1000 de persoane intre care s-au numarat ambasadori UE, secretari de stat, sefi de cabinet, reprezentanti NATO, directori de centre culturale, selectioneri pentru festivaluri, critici, jurnalisti, regizori si actori europeni. Printre spectatorii aflaţi în sala teatrului bruxellez la ultima dintre reprezentaţiile trupei Teatrului National “Radu Stanca” s-a numărat şi Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Documentarul “Faust la Bruxelles”, semnat de Sanda Vişan, prezinta principalele momente ale turneului teatrului sibian precum şi interviuri cu actorii din rolurile principale şi cu alte personalităţi importante prezente la spectacol.