Teatrul 'Jean Bart' Tulcea prezinta vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 18.00 premiera spectacolului 'Ivan Turbincă', după Ion Creangă, in adaptarea şi regia lui Ciprian Huţanu. Spectacolul este realizat în cadrul programului 'Copiii mici la teatrul mare', informeaza comunicatul de presa.

Cu Ivan Turbincă am încercat să construim un spectacol de factură sincretică, dramatizarea după povestea cu acelaşi titlu de Ion Creangă reprezentând doar un pretext pentru dezvoltarea unui discurs scenic care împleteşte ludicul cu metafora, comicul specific lui Creangă cu arta dramatică, pantomima sau arta de animaţie.

Este un proiect care îmi dă speranţa că va reprezenta o reuşită pentru Teatrul 'Jean Bart' din Tulcea, actorii cu care lucrez, tineri, deschişi provocărilor scenice, venind cu interes în întâmpinarea propunerii mele. Astfel, munca împreună a îmbinat profesionalismul, dorinţa lor de a 'escalada' noi forme de expresie teatrală cu bucuria de a fi pe scenă. O bucurie pe care le-o împărtăşesc, la rândul meu.', spune regizorul Ciprian Huţanu

Spectacolul se adreseaza deopotriva copiilor si adultilor. Din distributia spectacolului fac parte:

Oana Lavinia PISAROGLU

Claudia NISIPAŞU

Paula PRODAN

Costel ZAMFIR

Nelu SERGHEI

Mihai GĂLĂŢAN

Adaptarea şi regia Ciprian HUŢANU

Coregrafia Oana Lavinia PISAROGLU

Scenografia Elena ORBOCEA