Pe 21 decembrie, la Sala Radio (str. General Berthelot nr. 60), incepand cu ora 19:00, Grigore Lese impreuna cu organistul Marcel Costea si grupuri tărănesti de colindători din toată tara vine sa colinde si sa intampine impreuna cu bucurestenii Lumina Nasterii Mântuitorului.

Grigore LeseFoto: SmartWoman

Aşteptând Crăciunul este un spectacol unic, o alternativă oferită de Grigore Lese producţiilor de inspiraţie occidentală şi celor autohtone folclorizate care invadează perioada din an, menită concentrării pe sacralitate.

"Ce inseamna pentru mine colindator adevarat? Daca are 55 de ani, inseamna ca el de 52 de ani umbla tat anul si colinda tat satul - de la varsta de 3 ani. Ala-i colindatorul. Eu am 57 - de 53 de ani umblu la colindat! Nici o pauza!", a explicat Grigore Lese la Sala Galateca, in cadrul unui concert de colinde.

Aşteptând Crăciunul este un spectacol curat, adevărat, în care Grigore Lese si colindatorii saii, vor cânta colinde uitate, colinde de gazdă, de june, de fată, de peţit, familiale, cosmogonice, mitico-religioase, satirice, de doliu, precum si cântece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului, auzite de Grigore Lese în vatra satului sau aduse de veteranii de război de pe front şi din prizonierat.

Aşteptând Crăciunul este un spectacol in care putem redescoperi colinda adevărată, autentica ce aduce prosperitatea, asigură viitorul, invocă divinitatea si activează forţa magică a cuvântului pentru a ordona lumea!

Multe dintre piesele vocale interpretate de Lese în acest spectacol fac parte din acest gen muzical străvechi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 2009. Grigore Lese va cânta nu numai vocal, ci si la instrumente traditionale specifice oieritului, în formele lor rudimentare, instrumente despre care, în vechime, se credea că ar avea origine divină, sunetul lor având puterea de a re-crea mitul.