Stela Popescu a devenit, astazi, al 13-lea actor inclus in Walk of Fame-ul romanesc. "Sper in continuare sa traiesc pana la 120 de ani... ai dumneavoastra", a declarat artista in cadrul unei ceremonii desfasurate in Piata Timpului din Capitala. Prezent la eveniment, Alexandru Arsinel a explicat ca "Stela Popescu, de cand s-a nascut, a fost "condamnata" sa ajunga stea. Insusi numele pe care il poarta i-a dat o anumita directie in viata".

Stela Popescu pe Walk Of FameFoto: Ovidiu Huiban
  • Vezi mai jos un material video cu ce a declarat "Steaua" Popescu la intrarea in Walk Of Fame, pe 14 decembrie, de Sfantul Filimon (protectorul actorilor).

Steaua renumitei actrite a fost dezvelita in prezenta a numerosi actori si prieteni, precum Alexandru Arsinel, colegul sau de scena de-o viata, Monica Davidescu, Adriana Trandafir, George Mihaita sau Ion Dichiseanu. Prezent si el in cadrul evenimentului, Primarul General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, i-a inmanat actritei “Placheta Bucurestiului” pentru merite deosebite in slujba teatrului si filmului romanesc.

Alexandru Arsinel: "Stela Popescu, de cand s-a nascut, a fost "condamnata" sa ajunga stea. Insusi numele pe care il poarta i-a dat o anumita directie in viata. Stela Popescu este o stea a teatrului romanesc, al Teatrului de Revista romanesc, inca de mult.

Ea si-a castigat aceasta calitate prin vointa celui mai mare critic al actorilor, cei pentru care noi muncim o viata intreaga: publicul spectator. Iata ca steaua pe care o stim de atatia ani, astazi, se materializeaza prin asezarea in acest sanctuar al celor mai mari artisti ai Romaniei".

George Ivascu, Directorul Teatrului Metropolis: "Generozitatea si talentul nemarginit convietuiesc in descrierea marii actrite careia incercam sa-i multumim astazi pentru bucuria cu care ne umple sufletele in fiecare zi.

Doamna Stela sau Steaua Popescu - pentru ca numele sau i-a previzionat un drum pe masura onomasticii, face parte din categoria de artisti care isi declara dragostea pentru public si pentru arta ori de cate ori se regasesc in fata acestora”.

Stela Popescu: "Ii multumesc publicului din Romania si de pretutindeni, acelor care m-au vazut, m-au apreciat si mi-au daruit forta sa merg mai departe. Ceea ce este important din toata aceasta relatie e ca ti se da sentimentul ca n-ai trait degeaba, ca ai facut ceva in viata, ca ai putut sa daruiesti celorlalti ceea ce Dumnezeu ti-a daruit tie.

Pentru asta sunt fericita, va multumesc si sper in continuare sa traiesc pana la 120 de ani... ai dumneavoastra.

Sunt convinsa ca orice artist din Romania, aceasta scoala de teatru extraordinara, isi are locul si acolo, pe Broadway, unde sunt stele, mainile, picioarele celor mai mari artisti din lume. Scoala romaneasca de teatru este una din primele trei scoli de teatru din lume".

CV Stela Popescu

Stela Popescu s-a nascut pe 21 decembrie 1935, in Balti, Basarabia. In 1956 a fost admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel a continuat sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, a fost repartizata la Teatrul din Brasov, iar in perioada 1963-1969 a jucat in spectacole la Teatrul de Revista Constantin Tanase, ulterior angajandu-se la Teatrul de Comedie si continuand colaborarea cu Radioul Public. In paralel, a avut o colaborare cu Revista Romaneasca, sub coordonarea lui Mihai Maximilian, cu care Stela Popescu s-a casatorit in 1969.

La Teatrul de Comedie, Stela Popescu a jucat in perioada 1969-1993, revenind apoi la Teatrul de Revista Constantin Tanase, unde colaboreaza si in prezent. Printre piesele in care a jucat Stela Popescu la cele doua teatre se numara "Mama Boema", "Boema, slabiciunea mea" sau "Omul care a vazut moartea".

Actrita are o activitate intensa si in cinematografie, unde a debutat in 1958, in pelicula "Alo? Ati gresit numarul". De-a lungul timpului, Stela Popescu a jucat mai mult de 25 de filme, cele mai cunoscute fiind "Nea Marin miliardar", " A doua cadere a Constantinopolului” sau “Asta-seara dansam in familie”.

Chiar anul acesta, la gala Festivalului Comediei Romanesti - festCO 2011 (editia a IX-a), Stela Popescu a fost recompensata cu premiul de excelenta.

Despre Walk Of Fame-ul romanesc

Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati:

  • Florin Piersic
  • Victor Rebengiuc
  • Radu Beligan
  • Amza Pellea (postum)
  • Maia Morgenstern
  • Alexandru Tocilescu
  • Tamara Buciuceanu-Botez
  • Ileana Stana Ionescu
  • Sebastian Papaiani
  • Draga Olteanu Matei
  • Mircea Albulescu
  • Mariana Mihut

Vezi aici ce au declarat Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, precum si Draga Olteanu Matei si Mircea Albulescu dupa ce si-au primit propriile stele pe Walk Of Fame-ul romanesc.

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Initiat de Teatrul Metropolis si Cocor, deja celebrul Walk of Fame romanesc a debutat in ianuarie 2011.