A câştigat 18 procese împotriva unor construcţii sau demolări ilegale. A câştigat procese şi împotriva Primăriei Generale a Capitalei. A blocat construcţia Aqua-Parcului proiectat pe cinci hectare in parcul Tineretului. A mai blocat construirea unui bloc turn de 13 etaje vis a vis de Şcoala Centrală şi a criticat toate străpungerile şi penetrările urbanistice care, crede el, mutileaza chipul Bucureştiului. În prezent are alte 30 de procese deschise. A făcut toate acestea înfiinţând Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Nicusor DanFoto: Agerpres

A neglijat o strălucită carieră internaţională de matematician, ca sa se implice in problemele orasului si îşi reproşează că nu a putut face destul. Actioneaza cu precizia unui om pasionat de ştiinţe exacte şi cu acea conştiinţă de sine a celui deschis către un orizont speculativ. Pe site-ul său lista greşelilor fundamentale este mai lungă decât cea a realizărilor.

La începutul lunii decembrie, Nicuşor Dan şi-a anunţat candidatura la funcţia de Primar General al Capitalei. Ecourile din presă au fost destul de bune, dar putini ii dau astazi sanse reale sa izbandeasca.

Nicuşor Dan a discuta cu cititorii despre motivele ce il imping sa candideze, despre erorile actualei administraţii publice locale si cum ar trebui să arate Bucureştiul in opinia sa.