'Teatrul Independent În Culise' va fi inaugurat, în perioada 9-16 decembrie, prin 'Săptămâna în Culise', plină de avanpremiere, spectacole invitate, discuţii libere despre teatru şi conferinţe de presă, informează Agerpres. Teatrul În Culise reuneşte artişti consacraţi, dar şi tineri absolvenţi sau pasionaţi de teatru care doresc să se afirme prin proiecte originale care se vor putea monta numai în casa din Ştefan Mihăileanu nr.53.

Misiunea celor doi tineri fondatori ai Asociaţiei Culturale În Culise, Cristian Bajora - regizor şi Ştefan Nistor - actor este aceea de a inventa un teatru inovator, cu texte şi viziuni proaspete, un teatru care să aducă aproape de public noţiunea de Happening, care să provoace şi să recâştige publicul tânăr îndepărtat de cultură şi artă.

De asemenea, fondatorii teatrului doresc să creeze un teatru în care proiectele să fie susţinute din fonduri proprii şi independente de instituţiile de stat.

Spectacolele teatrului În Culise vor trece peste bariera spaţiului convenţional - scena şi sala cu spectatori - nerefuzând însă această tradiţie - iar spectatorul va descoperi În Culise o experienţă cu totul specială.

Evenimentul va debuta vineri cu avanpremiera spectacolului 'Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu' în regia lui Cristian Bajora, după texte de Matei Vişniec, urmată sâmbătă de avanpremiera 'A True Nice Fuckin' Love Story' de Ştefan Caraman, regia Cristian Bajora, duminică 'Cele 3 Roxănici' de Theo Herghelegiu, luni şi marţi 'Ultima Haltă În Paradis' de Valentin Nicolau, regia Cristian Bajora.

Alte spectacole vor avea loc miercuri, 14 decembrie 'Vă Urcaţi la Prima' de Theo Herghelegiu, cu Dana Voicu - spectacol în stagiune, joi, 15 decembrie 'Monoloagele Vecinului' de Laurenţiu Bănescu - spectacol invitat şi vineri, 16 decembrie 'Omul cu o Singură Aripă' de Matei Vişniec - spectacol în stagiune realizat cu absolvenţii cursurilor de actorie Teen Media Workshops.