Cineclubul de film romanesc "Luni de Film" programeaza luni, 5 decembrie, de la ora 21:00, o proiectie speciala pentru un film ce nu va iesi in cinematografe, Film pentru prieteni, in regia lui Radu Jude. Filmul va fi proiectat in mod singular la Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Proiectia va fi urmată de o discutie condusă de criticul de film, Florin Barbu cu regizorul Radu Jude.

Actorul principal, Gabriel Spahiu, joacă rolul unui bărbat disperat de indiferenţa cu care îl tratează toţi, de la fiu până la prieteni, şi care decide în cele din urmă, să-şi pună capăt zilelor. Monologul testamentar filmat foarte realist, include lista prietenilor acestui om deznădăjduit cărora fosta soţie le poate arăta caseta video înregistrată de el. Tuturor acestor prieteni, bărbatul le reproşează superficialitatea şi modul nesimţit prin care aceştia şi-au abandonat prietenul, soţul şi nu în ultimul rând, tatăl.

Filmul este realizat din fondurile personale ale regizorului, iar echipa este alcătuită numai din prieteni de-ai săi, filmul nefiind destinat comercializării. La realizarea filmului au participat actorii Gabriel Spahiu, Serban Pavlu, Lucia Maier.

Proiecţia filmului in cadrul NCRR-ului este una din puţinele ocazii in care publicul il poate vedea, informeaza Asociaţia Culturală Macondo.