Apropiaţi ai lui Liviu Ciulei, personalităţi marcante din lumea teatrului şi filmului, a arhitecturii şi culturii române se vor întâlni miercuri, 30 noiembrie, pe scena Teatrului Bulandra, în sala care va purta pentru totdeauna numele său, să aducă cu iubire şi recunoştinţă un omagiu maestrului, informeaza Agerpres.

Liviu Ciulei este considerat unul dintre cele mai fervente spirite artistice ale vremurilor trecute şi contemporane, parcursul lui de onoare fiind lung şi a influenţat peste jumătate de secol de artă şi cultură în cel mai profund sens în care un artist poate să o facă.

Filmul 'Cu gândiri şi cu imagini' - imagini statice şi dinamice cu Liviu Ciulei în caleidoscopul ipostazelor sale umane, artistice şi culturale - va readuce in memoria celor prezenti magia, rigoarea, curtoazia, vitalitatea, rafinamentul, forţa, modestia, eleganţa şi nobleţea lui Liviu Ciulei.

Regizorul şi actorul Liviu Ciulei s-a născut pe 7 iulie 1923 la Bucureşti. Debutul regizoral al lui Liviu Ciulei a avut loc in 1957 la Teatrul Municipal din Bucuresti, actualul Teatru Bulandra, cu piesa "Omul care aduce ploaia" de Richard Nash. Impreuna cu echipa acestui teatru Liviu Ciulei a lucrat ca regizor, scenograf sau actor, realizand de-a lungul timpului numeroase spectacole recompensate cu aplauze furtunoase din partea publicului si cu distinctii prestigioase.

Liviu Ciulei a decedat pe 25 octombrie 2011, la vârsta de 88 de ani, într-un spital din Munchen, în Germania.