Concurs Arta la mansarda: rezidenta Attic Arts 2012

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 29 noiembrie 2011, 13:01 Actualitate | Cultură


Institutul Cultural Roman din Londra lanseaza pe 1 decembrie concursul pentru programul de rezidenta Attic Arts 2012, adresat cetatenilor romani si din Republica Moldova care desfasoara proiecte in urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale (inclusiv curatoriat), muzica, design, dans, teatru, film, muzeologie/muzeografie, arhitectura, urbanism si patrimoniu cultural.

Programul oferă două luni de cazare în garsoniera mansardată a Institutului şi o bursă de rezidenţă de 1700 Euro/lună, pentru a realiza un proiect integrabil planului de acţiune ICR Londra. Rezidenţii au ocazia, totodată, să experimenteze mediul cultural londonez, să stabilească noi contacte cu profesionişti britanici şi să lucreze împreună cu echipa ICR Londra pentru realizarea proiectului. Se acordă patru rezidenţe pe an. Cei interesaţi se pot înscrie la concurs până la 20 ianuarie 2012.

Proiectul propus trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
·    să aibă o calitate artistică compatibilă cu standardele promovate atât de ICR cât şi de instituţii britanice de profil;
·    să fie relevant atât pentru programele ICR Londra cât şi pentru abordările curente din domeniul respectiv în Marea Britanie;
·    să includă şi identifice parteneriate cu artişti individuali sau organizaţii din Marea Britanie;
·    să fie integrabil planului de acţiune ICR Londra, în aşa fel încât să fie prezentat la ICR Londra sau în alte instituţii din Marea Britanie la cel mult un an de la încheierea rezidenţei;
·    să reflecte experienţa profesională a candidatului;
·    să fie comunicat fluent în limba engleză.

Attic Arts a fost lansat în noiembrie 2006. Până în prezent au obţinut rezidenţa următorii artişti: Tudor Andrei (violonist), Andreea Vălean (dramaturg), grupul Liste Noire (Ioana Nemeş şi Maria Farcaş, design interior), Dragoş Olea (manager cultural), artiştii Matei Bejenaru, Aneli Munteanu, Aura Bălănescu, Ramona Poenaru, Peter Szabo, David Şandor, Carmen Dobre, Vlad Nanca şi Anca Benera, curatorii Alina Şerban şi Ileana Pintilie, scriitorul Jean-Lorin Sterian, dramaturgii Peca Ştefan, Vera Ion şi Sorin Poamă, regizorii de teatru Ioana Păun şi Cristian Hogaş, fotograful Raul Ştef, muzicienii Cosmin Nicolae şi Ioan Titu, poetul Claudiu Komartin. 

Mai multe informatii privind procedura de înscriere, documente necesare şi criterii de eligibilitate la adresa: www.icr-london.co.uk sau www.icr.ro.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

274 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi