Reputata pianistă Dana Ciocârlie acompaniata de Orchestra Natională de Cameră condusă de maestrul Cristian Florea va sustine un concert extraordinar miercuri, 30 noiembrie, la Chisinau. Evenimentul organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău si Ambasada României în Republica Moldova este ocazionat de Ziua Nationala a Romaniei.

Pianista Dana CiocarlieFoto: ICR

Potrivit ICR Chisinau, programul concertului va cuprinde lucrari de:

George ENESCU - Suita nr. 1

Ludwig van BEETHOVEN - Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra

Franz Joseph HAYDN - Simfonia nr. 104

Pianista Dana Ciocârlie este considerată în prezent, una dintre cele mai importante personalităti românesti din domeniul interpretării muzicale.

A absolvit în 1990 Academia de Muzica din Bucuresti unde a fost eleva lui Dan Grigore, după care a studiat la Paris cu Victoria Melki la Ecole Normale de Musique si a absolvit cursurile de perfectionare din cadrul Conservatorului National Superior de Muzică tinute de Dominique Merlet si Georges Pludermacher.

Experienta si talentul său au fost recompensate cu numeroase premii obtinute la concursuri internationale: premiul doi la Concursul International Robert Schumann, Zwickau, Premiul Special Sandor Vegh la Concursul Geza Ada din Zurich, premiu I la Concursul Ferrucio Busoni din Italia, etc. A sustinut recitaluri si concerte cu orchestre renumite, în săli de prestigiu din Statele Unite ale Americii, Canada, Hon-Kong, Germani, Elvetia, Sania, Belgia, Luxemburg, Italia, România si Franta.

Repertoriul Danei Ciocarlie este vast, de la Johann Sebastian Bach pana la compozitori contemporani. Karol Beffa, Frederic Verrieres, Nicolas Bacri sunt compozitori care au scris lucrari special pentru pianistă. Totodata, Dana Ciocârlie este renumita ca fiind una dintre cele mai bune interprete ale compozitorului român Horatiu Rădulescu.

Intrarea este liberă, anunta ICR Chisinau.