Violonistul Alexandru Tomescu se intalneste cu iubitorii muzicii miercuri, 30 noiembrie, incepand cu ora 18.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) cu prilejul lansarii integralei Capriciilor lui Niccolo Paganini in format dublu CD audio. In premiera, va fi prezentata publicului si o editie limitata a acestor lucrari – dublu CD audio + DVD – editie disponibila doar in Librariile Humanitas. Alaturi de Alexandru Tomescu vor fi prezenti la eveniment Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction, scriitorul si jurnalistul Cezar Paul-Badescu si Cristina Comandasu, redactor sef adjunct Radio Romania Muzical.

Lansare CD Alexandru TomescuFoto: Librariile Humanitas

Pentru violonistul Alexandru Tomescu anul 2011 a stat sub semnul lui Niccolo Paganini. Turneul pe care l-a realizat intre 5 si 29 mai 2011, in 15 orase ale Romaniei, a fost alcatuit dupa urmatoarea reteta: talentul senzational al carismaticului violonist, sunetele unice ale unui Stradivarius din anul 1702, un program care ar speria orice violinist de top – integrala Capriciilor de Niccolo Paganini – si 24 de proiectii video, pe care publicul le-a putut urmari in paralel cu prestatia live a lui Alexandru Tomescu. Reactia publicului la aceasta combinatie de ingrediente a fost extraordinara: bilete sold-out in 15 orase, sute de locuri vandute in picioare, recitaluri dublate la Iasi si Bucuresti la cererea publicului.

Ecourile acestei efervescente s-au materializat apoi intr-o lansare de DVD, in luna septembrie, in Piata Festivalului George Enescu. A fost un eveniment la care au participat peste trei mii de spectatori, un veritabil record pentru o lansare a unui produs de muzica clasica, cel putin in Romania. Alexandru Tomescu. 24 din 24– invesmantarea video a celor 24 de Capricii de Paganini a avut un succes rasunator, asemanator turneului, primul tiraj fiind epuizat in mai putin de o luna.

Cum insa esenta acestui proiect a fost si ramane muzica, Alexandru Tomescu lanseaza acum si un dublu CD, care cuprinde integrala celebrelor Capricii de Niccolo Paganini. Calitatea acestui CD este impecabila, inregistrarile fiind facute in Sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti sub conducerea inginerului de sunet Jakob Haendel, detinator al unui premiu Grammy. Alexandru Tomescu a cantat integrala Capriciilor de Niccolo Paganini pe vioara Stradivarius Elder-Voicu din 1702, apartinând Patrimoniului National al Romaniei.

Evenimentul este organizat de Quartz Media Production si Librariile Humanitas.