Celebra soprana Angela Gheorghiu a afirmat, luni seara, ca, pe viitor, ar putea evolua intr-o productie pe scena Operei Nationale Bucuresti (ONB).

'O sa vorbim de subiectul acesta', a spus Gheorghiu, mentionand, pentru AGERPRES, ca, daca ar fi sa raspunda 'cinematografic', ar spune ca va veni atunci cand i se va face 'o propunere indecenta'.

'Si atunci voi spune da', a declarat diva, contrazisa imediat de directorul general al ONB, Catalin Ionescu Arbore, care a invocat 'nenumarate alte propuneri indecente sau decente, facute pe toate caile posibile'.

Lasand gluma la o parte, Angela Gheorghiu a evitat sa numeasca o anumita opera preferata in care si-ar dori sa evolueze la Bucuresti.

'Nu vreau sa dau un titlu, pentru ca nu vreau sa creez dezamagire, pentru ca operele pe care unii sau altii sau pe care eu le iubesc sunt diferite. Nu le poti canta pe toate odata. Eu cant deja de 20 de ani. O sa aleg la un moment dat un titlu care sa fie pentru perioada aceea bine pentru mine si pentru Opera Romana', a spus indragita soprana.

Directorul ONB a declarat ca i-a promis Angelei ca este 'gata sa monteze un spectacol special' pentru aceasta, fara sa nominalizeze vreun titlu.

Pe de alta parte, Gheorghiu a anuntat ca, in viitor, va evolua, intr-un recital la Scala din Milano, impreuna cu marele pianist roman Dan Grigore, iar pe 3 decembrie va fi, alaturi de sotul sau, Roberto Alagna, in Qatar, intr-un spectacol a carei muzica este compusa special pentru ea de celebrul muzician grec Vangelis.

'In orice caz, duetul va fi o mica poveste a Angelei si a lui Roberto, in acest eveniment, la Qatar', a spus soprana.

Ea a adaugat ca adora muzica romaneasca si in toate spectacolele sale se regasesc piese sau arii romanesti.

Soprana Angela Gheorghiu a participat, luni seara, la o sesiune de autografe, la ONB, unde a fost prezenta cu ocazia proiectiei in HD a spectacolului 'Tosca', in care diva detine rolul titular.

O productie a Royal Opera House (Covent Garden) din Londra, spectacolul 'Tosca' a fost prezentat publicului din Romania, in prezenta celebrei artiste, in Sala Mare a ONB.

De asemenea, fanii artistei si aceia care indragesc muzica marii interprete Maria Callas au putea obtine un autograf pe coperta albumului 'Hommage to Maria Callas', lansat la nivel international, pe 7 noiembrie, care include arii din opere precum 'Boema', 'Faust', 'Paiate', 'Samson si Dalila', 'Carmen', 'Andrea Chenier', 'Cidul', 'Adriana Lecouvreur' si 'Traviata'.

De asemenea, pe album poate fi regasit si un duet inedit al Angelei Gheorghiu cu Maria Callas, realizat cu ajutorul unor tehnici de sincronizare.