Organizatorii Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de invatatura 2011 au decernat, duminică, trofeele celei de-a 18-a ediţii a manifestării. Trofeul Gaudeamus a revenit, în ordine, editurilor Humanitas, RAO şi Nemira, informeaza Agerpres.

Cea mai râvnită carte a târgului a fost considerată de către public ''Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă'', de Neagu Djuvara, publicată la Editura Humanitas.

Premiul de excelenţă acordat unei edituri româneşti implicate în proiecte editoriale de promovare a literaturii române la nivel internaţional a revenit Editurii Vinea.

Premiul pentru traducere ''Antoaneta Ralian'' a fost acordat scriitorului şi traducătorului Dinu Flămând pentru traducerea din portugheză a operei poetice a lui Fernando Pessoa.

Premiul ''Educaţia'' a revenit Academiei de Studii Economice Bucureşti.

Potrivit Agerpres, trofeele presei au fost acordate, prin votul publicului, cotidianului ''Evenimentul Zilei'' (secţia presă scrisă); TVR (TV); Radio Guerilla (radio); AGERPRES (agenţii de presă). La această categorie nu s-a acordat premiul pentru secţiunea online, organizatorii menţionând că, de anul viitor, va fi creată o nouă secţiune dedicată bloggerilor.

Invitatul de onoare al târgului, Italia, reprezentat la ceremonie de ambasadorul Mario Cospito, a primit o diplomă şi o plachetă. Au fost acordate, de asemenea, o serie de distincţii speciale Catedrei de limba şi literatura italiană de la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti; Editurii ''Vecchi Editore'' din Italia; fotografului francez Jean Marc Godes, pentru promovarea cărţii şi a scrisului, acesta fiind autorul imaginii din acest an a Târgului Gaudeamus; Asociaţiei Culturale ''Amicii lui Pavese'', Asociaţiei ''Pro Italica'', Liceului Teoretic ''Dante Alighieri'' din Bucureşti, Colegiilor Naţionale ''Ion Neculce'' din Capitală şi ''George Bariţiu'' din Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, premiul ''Miss Lectura'' a fost acordat studentei Gabriela Conţu de la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, specialitatea Comunicare şi Relaţii Publice.