Scriitoarea Kim Thuy a parasit Vietnamul la varsta de 10 ani, odata cu "instalarea" regimului comunist. De atunci a fost croitoreasa, interpreta, avocata, proprietara unui restaurant, critic culinar pentru radio si televiziune, iar in prezent se dedica scrisului. Aparut in 2008, primul roman al scriitoarei a castigat numeroase premii, iar drepturile de autor au fost vandute in 16 tari. Lansarea romanului va avea loc si la Bucuresti, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus 2011. ​

Kim ThuyFoto: Hotnews

Sambata, la ora 12.00, la standul editurii Spandugino, va avea loc lansarea romanului "Ru" al autoarei canadiene de origine vietnameza, Kim Thuy. Perceputa ca o ambasadoare a multiculturalitatii, Kim Thuy tocmai s-a intors dintr-un turneu in Asia unde l-a insotit pe Guvernatorul General al Canadei in vizite de prietenie cu tarile asiatice.

„Povestirea mea nu este una autobiografica. Aceasta carte nu este istoria mea. Este doar un pretext de a povesti «prin intermediul meu» istoria tuturor oamenilor pe care i-am intalnit. In ciuda suferintelor lor, saraciei lor imense, exista in povestea lor o frumusete extrema”, descrie Kim Thuy romanul sau Ru, care va fi lansat sambata la standul editurii Spandugino, incepand cu ora 12.

Romanul de debut al autoarei a fost foarte apreciat pana in prezent, primind deja premii literare precum:

  • Marele premiu RTL-Lire 2010 (Salonul de carte de la Paris 2010)
  • Premiul literar al Guvernatorului General 2010, categoria romane şi nuvele (Canada)
  • Marele premiu al Salonului de carte de la Montréal 2010, eseu
  • Premiul Mondello pentru multiculturalitate 2011 (Italia)

Evenimentul de lansare va avea loc in prezenta unor invitati de seama precum Excelenta Sa Domnul Philippe Beaulne , Ambasadorul Canadei la Bucuresti, Principele Serban Dimitrie Sturdza, Doina Ioanid, scriitor si jurnalist literar Observator Cultural. De asemenea vor fi prezenti la eveniment reprezentanti ai ambasadelor Vietnamului si Elvetiei.