S-a nascut la Timisoara, oras din care a plecat la 15 ani, stabilindu-se la Zurich. Abia atunci a inceput sa invete germana si, dupa un timp, a inceput sa scrie literatura in noua limba. Dupa inca trei decenii, romanul Catalin Dorian Florescu primeste cea mai importanta distinctie literara din Elvetia pentru o carte scrisa in limba germana: "Jacob se hotareste sa iubeasca". Cum reuseste cineva sa invete atat de bine o limba precum germana incat sa atinga nivelul maiestriei literare? Care mai este relatia lui Catalin Dorian Florescu cu limba sa materna si cu Romania? Cum este schimbata viata unui scriitor din spatiul german de un premiu atat de important? Miercuri de la ora 13.00, scriitorul Catalin Dorian Florescu raspunde intrebarilor cititorilor HotNews.ro.

Catalin D. FlorescuFoto: HotNews.ro

Catalin Dorian Florescu, scriitor roman nascut la Timisoara, a castigat Swiss Bookprize 2011 pentru cartea "Jacob se hotareste sa iubeasca". 2011 este un an exceptional pentru Florescu, care a mai fost desemnat scriitorul orasului Zurich si a primit premiul "Josef von Eichendorf" pentru intreaga sa opera literara. Catalin Dorian Florescu discuta online cu cititorii HotNews.ro, miercuri de la ora 13.00.

Cine este Catalin Dorian Florescu:

S-a nascut in 1967 la Timisoara. In 1982 parintii fug din tara si se stabilesc la Zurich. A terminat Facultatea de Psihologie a Universitatii Zurich si a lucrat ca psihoterapeut. Primul roman ii apare in 2001.

Scrie in limba germana si a castigat premiul “Cartea anului in orasul Zurich”, premiul “Chamisso” al Academiei Bavareze, premiul “Anna Seghers” si premiul “Cantonului Zurich”. A primit peste 10 burse si a fost numit scriitorul orasului Dresda, scriitorul orasului Erfurt si bursierul orasului Munchen.

In limba romana i-au aparut la editura Polirom romanele “Zaira”, “Maseurul Orb”, “Vremea minunilor” si “Drumul scurt spre casa”. A fost tradus in italiana, spaniola, olandeza, slovena si lituaniana.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate