În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. În perioada 23-27 noiembrie 2011, Tîrgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, ediţia a 18-a, se va desfăşura la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Tara invitata la GAUDEAMUS 2011 este Italia.

Potrivit organizatorilor, târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate la Târg şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, oameni de cultură etc. Un adevărat incubator de idei şi proiecte culturale, Târgul facilitează încheierea de parteneriate între profesioniştii cărţii şi sprijină programele editoriale de promovare a dialogului între culturi.

În avanpremieră la evenimentele care vor marca, în 2012, celebrarea anului culturii române în Italia, Târgul Internaţional GAUDEAMUS sărbătoreşte în acest an cultura şi limba italiană. Italia va fi ţara invitată de onoare la aceasta ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS: personalităţi culturale de primă mărime, scriitori, critici literari, dar şi specialişti în artă, arhitectură sau muzică vor participa la evenimentele propuse de ţara invitată de onoare la GAUDEAMUS 2011. In cadrul Târgului vor fi prezenti jurnalişti ai postului public de radio şi televiziune RAI, informeaza organizatorii.

Târgul, organizat de Radio România, se desfăşoară anual în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo, oferind publicului, într-un spaţiu de 14.000 mp, ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, instituţii culturale şi de învăţământ din România şi din străinătate. Anual, pe parcursul Târgului, se înregistrează un nivel record al vânzărilor de carte, evenimentul având un puternic impact asupra pieţei de profil. La ultimele trei ediţii, numărul vizitatorilor a depăşit 100.000 de persoane şi au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare ediţie.