Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, o producţie recentă a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden) va rula în premieră la Opera Naţională Bucureşti, în data de 28 noiembrie, ora 19.00.

Soprana Angela Gheorghiu -foto Nigel NorringtonFoto: Opera Nationala Bucuresti

Înregistrat în iulie 2011, spectacolul se bucură de participarea Angelei Gheorghiu, care interpretează rolul principal (Floria Tosca), alături de Jonas Kauffman (Mario Cavaradossi) şi Bryn Terfel (Scarpia), acompaniaţi de corul şi orchestra Operei Regale din Londra. Conducerea muzicală aparţine dirijorului Antonio Pappano. Regia este semnată de Jonathan Kent şi Duncan Macfarland.

Evenimentul din 28 noiembrie va avea loc în prezenţa extraordinară a sopranei Angela Gheorghiu, care va sosi la Bucureşti special pentru ocazia menţionată. În pauza dintre acte se va organiza în foaierul ONB o sesiune de autografe acordate de Angela Gheorghiu pe cel mai recent disc al său, care poartă titlul “Hommage a Maria Callas”, apărut sub egida casei de discuri EMI Classics. Evenimentul va fi organizat cu parteneriatul Librariilor Humanitas.

Preţul biletului pentru aceast spectacol înregistrat este de 45 ron. Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 – 13.00 şi 15.00 – 19.00 sau online, pe site-ul oficial al instituţiei www.operanb.ro şi pe www.bilet.ro.