Miercuri, 12 octombrie, de la ora 18.00, la libraria Dalles din Bucuresti, va avea loc lansarea celui mai nou roman semnat de Stelian Turlea – Te voi rapi la noapte! – aparut la Editura Cartea Romaneasca. In cadrul evenimentului moderat de Daniel Cristea-Enache, vor lua cuvintul: Dan C. Mihailescu, Alex Stefanescu si George Arion.

Ileana, eroina din bestsellerul Arunc-o pe sora-mea din tren!, este rugata de un tinar om de afaceri sa-i caute sora disparuta in Spania. Misiunea se dovedeste a fi dificila si periculoasa. Ileana nimereste in miezul unei retele hispano-romane de traficanti de carne vie si droguri ai carei membri, care nu se dau in laturi nici de la asasinat pentru a-si mentine afacerea, incearca sa o sperie. Rasturnarile de situatie, actiunile-surpriza tipice unui roman politist sfirsesc cu dezmembrarea retelei, dar, asa cum se intimpla si in realitatea cu care ne bombardeaza zilnic mass-media, capii nu sint prinsi, ba chiar se subintelege ca isi vor continua nestingheriti activitatea.

Stelian Turlea (n. 1946) a urmat studii de filologie (1968) si filosofie (1976) la Bucuresti, a fost aproape trei decenii redactor de politica externa (revista Lumea), a condus, dupa 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian si a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei 1. Din 1996 lucreaza la ProTV, iar din 2000 este si editor senior al Ziarului de Duminica.

Este autor a treisprezece romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri. A ingrijit o serie de albume despre Bucurestiul in vremea lui Carol I (in trei volume), despre lucrarile publice in vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul Regal si cronica restaurarii Palatului vechi al BNR.

A cistigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2007). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.