Scriitorul clujean Dan Brudascu le "sugereaza" autoritatilor deshumarea poetului Octavian Goga, al carui trup este ingropat in mausoleul de la Ciucea, judetul Cluj, sustinand ca exista indicii potrivit carora acesta ar fi fost otravit din ordinul fostului rege Carol al II-lea. Potrivit lui Dan Brudascu, Octavian Goga, fost prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica, ar fi fost otravit "cu o otrava cu efect intarziat" pe 5 mai 1938, in timp ce bea o bere la Hotel New York din Cluj-Napoca.

Dan Brudascu este directorul Casei Municipale de Cultura Cluj-Napoca, unde a fost vernisata, miercuri, o expozitie cu fotografii ale lui Octavian Goga descoperite in arhiva CNSAS. El este scriitor si traducator si a fost deputat PRM in legislatura 2000 - 2004.

"Ca om care in ultimii 30 de ani am scris foarte mult despre Octavian Goga si am informatii despre moartea suspecta a acestuia. Sugerez autoritatilor sa procedeze la clarificarea situatiei si sa deshumeze trupul lui Goga care este ingropat in mausoleul de la Ciucea. In urma unei analize medicale aprofundate s-ar descoperi adevarul. Exista mijloace stiintifice sa se descopere ce s-a intamplat. Eu am informatii ca Goga ar fi murit otravit din ordinul regelui Carol al II-lea. Daca se va verifica si se dovedeste ca nu am avut dreptate, imi voi cere scuze celor lezati de acest demers", a declarat, miercuri, scriitorul clujean Dan Brudascu pentru Mediafax.

"Octavian Goga era singur, fara sotia sa, Veturia, si a plecat de la Cluj la Ciucea unde a murit peste doua zile, in 7 mai 1938. Oficial, ar fi decedat in urma unui atac cerebral la varsta de 57 de ani. Se stie ca Goga voia sa infiinteze o miscare de dreapta foarte puternica in Romania si a devenit, astfel, dusmanul regelui Carol al II-lea. Iar Carol al II-lea a ordonat otravirea lui Goga", a mai spus Dan Brudascu.

Octavian Goga s-a nascut la 1 aprilie 1881 la Rasinari, judetul Sibiu, si a murit la varsta de 57 de ani. Pe langa activitatea publicistica si literara prolifica, a fost si politician, fiind prim-ministru al Romaniei in perioada 28 decembrie 1937 - 11 februarie 1938.