Albumul "Muzica Regelui" dedicat regelui Mihai a fost lansat, sambata, in Capitala, in prezenta principesei Margareta si a principelui Radu, dar si a peste o suta de bucuresteni, relateaza Agerpres. Discul este ilustrat cu singura fotografie care exista cu regele Mihai cantand la pian.

Principesa Margareta si principele Radu, la lansarea albumuluiFoto: Agerpres

CD-ul cuprinde 15 melodii preferate ale fostului suveran, de la "Concertul pentru pian numarul 1" al lui Franz Liszt si opusuri beethoveniene, pana la "Bolero" de Maurice Ravel sau tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra. Este insotit de o brosura cu povesti despre cum a descoperit regele Mihai aceste compozitii si cateva scurte prezentari ale unor personalitati marcante ale muzicii.

Principesa Margareta si principele Radu au declarat ca acest disc reprezinta un cadou pentru regele Mihai cu ocazia aniversarii a 90 de ani de viata.

"Este o amintire pentru el. Un dar foarte personal", a spus principesa Margareta, care a marturisit ca melodia de suflet a fostului suveran este 'Poema Romana' de George Enescu, iar cea a reginei Ana - 'Bolero' de Maurice Ravel.

"Le place sa asculte muzica usoara cu Bing, care era din generatia lor, tangouri, valsuri, marsuri - 'Marsul Carol I', 'Poema Romana', care e un fel de Biblie pe note pentru ei, Liszt, Beethoven", a mai spus principesa Margareta.

Principele Radu a anuntat ca acest disc va fi urmat de volumul 'Anul Regelui', care va cuprinde fotografii si texte despre cum arata o zi din viata fostului suveran.