Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Johnny Raducanu a fost depus, marti inainte de pranz, la Biserica Sf. Silvestru din Bucuresti, unde persoanele apropiate ii pot aduce muzicianului un ultim omagiu, inainte de inmormantarea prevazuta sa aiba loc miercuri, la cimitirul Manastirii Cernica, anunta Mediafax. Sicriul cu trupul neinsufletit al muzicianului a fost adus la Biserica Sf. Silvestru de apropiatii acestuia. Pritre acestia se numara si Voicu Radescu, directorul Green Hours.

Slujba de inmormantare va avea loc miercuri, incepand cu ora 12.00, tot la Biserica Sf. Silvestru din Bucuresti. Dupa slujba, sicriul cu trupul neinsufletit al lui Johnny Raducanu va fi transportat la cimitirul Manastirii Cernica, unde muzicianul va fi inmormantat miercuri dupa-amiaza, au declarat apropiati ai familiei artistului.

Muzicianul Johnny Raducanu a murit luni dimineata, la varsta de 79 de ani. Anuntul a fost facut de Ion Caramitru, care a spus ca Johnny Raducanu "era foarte bolnav" si se afla acasa cand a survenit decesul.

Totodata, coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca un echipaj medical a fost solicitat luni, in jurul orei 10.00, la locuinta din Capitala a lui Johnny Raducanu. Echipajul SMURD a constatat ca Johnny Raducanu a suferit un stop cardio-respirator si a inceput manevrele de resuscitare, insa fara rezultat, la ora 11.00 fiind declarat decesul.

Familia lui Johnny Raducanu doreste discretie in privinta ceremoniilor de inmormantare a muzicianului, intrucat artistul a cerut acest lucru pe patul de moarte, a declarat luni, Adrian Iorgulescu, presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

  • Cariera de peste o jumatate de secol

Cu o cariera muzicala ce se intinde pe mai bine de jumatate de secol, Johnny Raducanu - "Mr. Jazz of Romania", dupa cum l-a numit jurnalistul si muzicianul Leonard Feather - a fost un veteran al muzicii romanesti. Johnny Raducanu s-a nascut pe 1 decembrie 1931, la Braila. Pe numele sau real Raducanu Cretu, Johnny Raducanu s-a nascut intr-o familie de romi cu o traditie muzicala de peste trei sute de ani, de pe timpul lautarului Petre Cretu Solcanu.

El s-a remarcat ca un talentat interpret de jazz la contrabas, inca de la varsta de 19 ani. A facut studii muzicale la Iasi si Cluj-Napoca, apoi la Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti (clasa contrabas, 1953-1956). Indrumator activ al tinerei generatii, Johnny Raducanu este considerat un veteran al muzicii romanesti de jazz.

Johnny Raducanu a cantat cu nume importante ale muzicii si a lansat albume precum "Jazz trio - Seria jazz nr. 4" (1966), "Jazz in tara mea (Jazz in my country)" (1967), "Confesiuni" (1979), "Confesiuni II" (1982), "Confesiuni III - Seria jazz nr. 21" (1986) si "Jazz Made in Romania" (1987).

In ultimii ani, Johnny Raducanu a sustinut nenumarate recitaluri, alaturi de nume cunoscute ale muzicii romanesti precum Anca Parghel, Mircea Tiberian, Ovidiu Lipan Tandarica si Teodora Enache. Totodata, el este cunoscut si pentru spectacolul de teatru poetic "Dialoguri si fantezii in jazz", sustinut impreuna cu Ion Caramitru atat pe scena Teatrului National Bucuresti, cat si pe scene internationale importante, precum Teatrul Moliere-Maison de la Poesie din Paris.