Muzeul Antipa a avut încasări de peste 30.700 de lei din bilete, sâmbătă, când instituţia a fost redeschisă, potrivit unor estimări iniţiale oferite Mediafax de reprezentanţii muzeului, care au precizat că această sumă include doar tichetele plătite cu bani cash, nu şi pe cele plătite cu carduri bancare. De asemenea, reprezentanţii Antipa nu cunosc în momentul de faţă încasările de la magazinul muzeului, de unde vizitatorii pot cumpăra obiecte personalizate.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Bucureşti s-a redeschis sâmbătă, la ora 10.00, după aproape trei ani în care a fost în renovare. Zeci de persoane au format cozi la uşile de la intrarea în instituţie dinainte de ora de deschidere, pentru a vedea o expoziţie transformată total, completată cu tehnologie modernă, în care fermecătoare rămân însă tot vechile exponate.

Pe de altă parte, tot potrivit unor estimări iniţiale oferite Mediafax de reprezentanţii muzeului, peste 3.000 de persoane au vizitat sambata Muzeul Antipa.

Personalul Muzeului Antipa se aşteapta încă din dimineaţa zilei de sâmbătă la un număr imens de vizitatori. Potrivit informaţiilor oferite la solicitarea Mediafax, într-o zi "plină", înainte de renovare, Muzeul Antipa era vizitat de circa 1.000 de persoane. Pe de altă parte, la Noaptea Muzeelor, când expoziţiile puteau fi văzute gratuit, Antipa era vizitat în circa şase ore de aproximativ 19.000 de persoane. Totodată, dacă în 2008, înainte de închidere, Muzeul Antipa a avut 170.000 de vizitatori pe an, personalul instituţiei estimează că pe viitor vor fi peste 250.000 de intrări anual.

Pe de altă parte, nu au fost înregistrate niciun fel de incidente sâmbătă, în cursul orelor de vizitare a muzeului. "Totul a decurs foarte bine", au spus reprezentanţii institutiei, precizand ca vizitatorii, în special copiii, au avut uneori tendinţa să atingă exponatele, însă muzeul este dotat cu senzori de mişcare şi a fost foarte bine supravegheat de personalul instituţiei.

Şi duminică, în cea de-a doua zi de la redeschiderea Muzeului Antipa, sute de oameni au format cozi la uşile instituţiei încă de la ora 10.00 pentru a vedea muzeul după renovare. La momentul difuzării acestei ştiri peste 500 de persoane, care formează o coadă care se întinde de la intrarea în Antipa şi până pe trotuar, spre Muzeul Ţăranului Român, aşteaptă să intre în muzeu. Muzeul îşi va închide uşile la ora 20.00, ultima vizită fiind permisă de la ora 19.00.

Pentru adulţi, biletul de intrare la Muzeul Antipa costă 20 de lei, în timp ce elevii trebuie să plătească 5 lei, iar studenţii şi pensionarii 10 lei. Muzeul Antipa poate fi vizitat de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 20.00.