Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a semnat o autorizaţie ce va permite vaccinului chinezesc anti-Covid-19 Sinovac să fie importat în Germania începând de miercuri, însă acest ser va fi administrat doar rezidenţilor chinezi care trăiesc în această ţară, a relatat săptămânalul german Der Spiegel, citat de agențiile DPA, Reuters şi Agerpres.

Vaccinul Coronavac al SinovacFoto: Amphol Thongmueangluang/SOPA I / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Prin această aprobare, vrem să ne asigurăm că rezidenţii chinezi sunt protejaţi printr-un vaccin propriu aici, în Germania”, a declarat ministrul Lauterbach.

În urma anunţului de miercuri, vaccinul Sinovac va putea fi importat în Germania şi administrat exclusiv persoanelor chineze care trăiesc în această ţară europeană.

Decizia ministrului Lauterbach se bazează pe o analiză efectuată de Institutul Paul Ehrlich, autoritatea germană din domeniul vaccinurilor, care a anunţat că vaccinul Sinovac poate fi administrat sub coordonarea şi responsabilitatea ambasadei şi consulatelor Chinei.

O eventuală autorizare a vaccinului Sinovac şi pentru cetăţenii germani nu este deocamdată avută în vedere de Guvernul de la Berlin.

Decizia de miercuri a fost adoptată la scurt timp după ce cancelarul german Olaf Scholz a anunţat în luna noiembrie un acord care le va permite cetăţenilor străini care locuiesc în China să se vaccineze cu serul anti-Covid-19 produs de Pfizer-BioNTech.