Dată fiind scăderea marcantă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 guvernul guvernul dorește ca vaccinarea populației să fie preluată în intregralitate de către Ministerului Sănătății de la Comitetului național de coordonare a activităților de vaccinare (CNCAV) împotriva COVID 19.

Centru de vaccinareFoto: AGERPRES

„În contextul actual al situației epidemiologice determinate de virusul SARS COV 2, cu limitarea transmiterii comunitare și scăderea marcantă a numărului de cazuri de îmbolnăvire este necesară actualizarea strategiei de vaccinare astfel încât să se asigure în continuare accesul la vaccinare împotriva COVID-19, în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 în România.

Astfel, prin prezentul act normativ se stabileste un nou mecanism de coordonare a activităților de vaccinare la nivel național, atribuțiile Comitetului național de coordonare a activităților de vaccinare împotriva COVID 19, fiind preluate în intregralitate de către Ministerului Sănătății”, potrivit unui Proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernul nr. 1031/2020.

CNCAV își va înceta activitatea în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare Hotărârii, iar documentele aferente desfășurării activității CNCAV se predau pe bază de Proces verbal de predare-primire in termen de 15 zile de la data intrării în vigoare.