​Două cazuri de infectare cu o variantă de coronavirus care nu a fost până acum documentată au fost descoperite în Israel. Varianta combină subvariantele BA 1 și BA 2 ale Omicron.

​​Coronavirus IsraelFoto: Nir Alon / Zuma Press / Profimedia

„Această variantă nu este încă cunoscută în lume și cele două cazuri au fost descoperite la testele PCR efectuate la aeroportul Ben Gurion, la intrarea în Israel”, a anunțat Ministerul Sănătății, citat de AFP.

Potrivit sursei citate, persoanele infectate prezentau simptome ușoare de febră, dureri de cap și musculare și nu au avut nevoie de o medicație specială.

„Fenomenul variantelor combinate este bine cunoscut și, în acest stadiu, nu suntem îngrijorați că noua variantă ar putea produce cazuri grave”, spun autoritățile israeliene.

Situația sanitară s-a degradat în mai multe state din cauza răspândirii subvariantei BA 2, mai contagioasă. OMS a precizat să BA 2 nu provoacă forme mai grave decât BA 1.

Toți vizitatorii străini pot să intre în Israel dacă efectuează un test PCR înainte de plecarea din țara de origine și unul la sosire. Cetățenii israelieni trebuie să facă un test la sosire doar.

Israel a fost prima tară care a lansat o campanie masivă de vaccinare în decembrie 2020, în urma unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer.