​Bilanțul vaccinărilor împotriva COVID-19 nu va mai fi raportat zilnic, începând de luni, 14 martie, așa cum s-a întâmplat de la debutul campaniei de vaccinare, ci săptămânal, de către Institutul Național de Sănătate Publică. Măsura face parte din asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății, desfășurat prin cabinetele medicilor de familie, anunță CNCAV.

Vaccinare anti-Covid a unui copilFoto: Pramote Polyamate / Alamy / Profimedia Images

"Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19", anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea împotriva COVID-19, organismul care a gestionat, în ultimul an, campania de vaccinare împotriva COVID.

"Astfel, în perioada următoare, se vor derula acțiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual și al activităților nemedicale desfășurate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înființare, inclusiv prin preluarea de către instituțiile implicate în continuare a responsabilității asigurării operațiunilor logistice și de depozitare. Acest proces, care se va desfășura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluțiilor optime, astfel încât vaccinarea populației împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical."

Odată cu încetarea stării de alertă în România, pe 9 martie, și Grupul de Comunicare Strategică, înființat la debutul pandemiei, și-a încheiat activitatea, bilanțul zilnic al cazurilor de COVID-19 fiind comunicat de Ministerul Sănătății.