Autoritățile chineze îndeamnă cetățenii să nu comande bunuri din străinătate, în cea mai recentă măsură extremă menită să reducă focarele de Covid la doar câteva săptămâni distanță de cea mai mare sărbătoare a anului și de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, relatează The Guardian.

Coronavirus ChinaFoto: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Avertismentul privind pachetele de peste mări a fost emis după ce autoritățile au susținut că o infecție recentă cu Omicron detectată la Beijing provine de la pachet internațional trimis din Canada.

China este angajată în politica sa de zero Covid, dar există și presiune pentru a permite unele festivități cu ocazia Noului An Lunar, de obicei perioada în care se călătorește cel mai mult.

În același timp, există o urgență de a ține virusul departe de Beijing, care găzduiește Jocurile Olimpice de iarnă în câteva săptămâni. Guvernul Partidului Comunist a promis că Jocurile vor avea loc în siguranță, deși fără public larg de peste mări. Luni, comitetul de organizare al Jocurilor a declarat că biletele vor fi distribuite unor grupuri „țintă” de oameni și nu vor fi vândute publicului larg.

Autoritățile sanitare au raportat luni 223 de cazuri în ultimele 24 de ore, inclusiv 163 de transmisii comunitare.

Majoritatea au fost în Tianjin, unde 79 din cele 80 de cazuri au fost găsite în districtul Jinnan și 68 în provincia Henan, dintre care 60 în orașul închis Anyang.