Compania Gennova Biopharmaceuticals din India lucrează la un vaccin anti-Covid special împotriva variantei Omicron specific, care ar putea fi gata într-o lună sau două, a declarat pentru Reuters o sursă familiară cu subiectul.

Varianta OmicronFoto: Dreamstime.com

Sursa, care nu a vrut să fie numită deoarece informațiile sunt private, a spus că produsul ar putea avea nevoie de un mic test în India înainte de a putea fi lansat ca booster sau de sine stătător.

Un reprezentant al Gennova, o unitate a producătorului de medicamente Emcure Pharmaceuticals care desfășoară afaceri în aproximativ 70 de țări, nu a răspuns imediat unei cereri de a comenta informația.

Pfizer Inc a declarat săptămâna că vaccinul său anti-COVID care vizează în mod specific varianta Omicron ar putea fi gata de lansare până în martie.

Separat, sursa a spus că Gennova a transmis, vineri, autorității de reglementare a medicamentelor din India datele testelor clinice de fază 2 pentru candidatul său de vaccin ARNm original. Guvernul a declarat anul trecut că produsul este „sigur, tolerabil și imunogen” la participanții la un studiu inițial.

Dacă s-ar obține aprobarea pentru utilizare în situații de urgență, acesta ar fi primul vaccin ARNm COVID-19 din țară.