Nu mai puțin de 48 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava au fost diagnosticate cu COVID-19. Dintre aceştia, 23 sunt vaccinaţi anti-COVID, relatează News.ro și Agerpres.

Vaccinare impotriva COVID-19Foto: Dr. P. Marazzi / Sciencephoto / Profimedia Images

Managerul instituţiei, dr. Alexandru Calancea, a precizat că, luni dimineaţă, erau în evidenţă 48 de angajaţi pozitivi la SARS-CoV-2, dar în urma testării la încheierea perioadei de izolare cinci dintre aceştia au ieşit din izolare şi au revenit la serviciu.

Conform monitorulsv.ro, 43 de angajaţi, din totalul de 1.760 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou”, sunt diagnosticaţi cu COVID-19, conform datelor furnizate de managerul spitalului, medicul Alexandru Calancea. Acesta a menţionat că, în urma testării la încheierea perioadei de izolare, cinci dintre ei au revenit la serviciu.

Potrivit datelor furnizate de managerul spitalulului, printre cei infectaţi se numără şapte medici, dintre care doi şefi de secţie, 23 de asistente medicale, 12 infirmiere, 2 angajaţi din personalul TESA şi 4 brancardieri şi îngrijitoare. Dintre angajaţii COVID-pozitivi, 23 sunt vaccinaţi.

Cele mai multe cazuri de infectare în acest val al pandemiei s-au înregistrat la Unitatea de Primiri Urgenţe, respectiv 9 cazuri. Cei mai mulţi dintre cei infectaţi nu au simptome ori au forme uşoare de boală şi sunt acasă, în izolare.

În încercarea de a nu se resimți această lipsa a celor 43 de angajați, conducerea spitalului a suspendat concediile de odihnă și i-a chemat înapoi la muncă pe angajații care se aflau acasă, potrivit Ziarul de Suceava.