Statele Unite ale Americii au raportat luni 1,35 milioane de noi infecții cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters, cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron, foarte contagioasă, nu dă semne de încetinire, transmite Reuters.

Testare coronavirus in SUAFoto: Miami Herald/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie. Un număr mare de cazuri este înregistrat în fiecare zi de luni din cauza faptului că multe state nu raportează în weekend.

Media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții pe zi.

Recordul de cazuri noi a venit în aceeași zi în care în SUA numărul pacienților spitalizați COVID- a atins, de asemenea, un record istoric, după ce s-a dublat în ultimele trei săptămâni, potrivit unei numărători Reuters.

Este vorba de peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, peste recordul de 132.051 din ianuarie anul trecut.

În timp ce varianta Omicron este potențial mai puțin gravă, oficialii din domeniul sănătății au avertizat că numărul mare de infecții ar putea solicita sistemele spitalicești, dintre care unele au suspendat deja procedurile elective, deoarece se luptă să facă față creșterii numărului de pacienți și lipsei de personal.

Numărul deceselor este în medie de 1.700 pe zi, în creștere față de cele aproximativ 1.400 raportate zilnic în perioada anterioară, dar cifrele sunt similare cu cele înregistrate la începutul acestei ierni.