Șeful laboratorului Pfizer a asigurat luni că o versiune a vaccinului Covid-19 adaptată la varianta Omicron va fi gata, dacă va fi necesar, în martie, în timp ce omologul său de la Moderna a menționat pregătirea unui vaccin similar pentru toamnă, potrivit AFP.

Albert Bourla, CEO PfizerFoto: Captura video

"Nu știu dacă vom avea nevoie, nu știu dacă sau cum va fi folosit, dar vom fi pregătiți. Fabrica a început deja producția", a declarat Albert Bourla pentru CNBC.

El a indicat la sfârșitul lunii noiembrie că compania sa a început deja să lucreze la o nouă versiune a vaccinului care vizează Omicron.

„Sperăm să putem veni cu un produs care să protejeze mult mai bine împotriva infecțiilor în special, deoarece protecția împotriva spitalizărilor și a cazurilor grave este destul de rezonabilă cu vaccinurile actuale dacă ați primit a treia doză”, a explicat Bourla luni.

Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a afla dacă este necesară o a patra doză, a adăugat el.

Directorul general al Moderna, Stéphane Bancel, a indicat, la rândul său, că laboratorul său lucrează la o doză de rapel pentru această toamnă, care vizează tot Omicron, care ar trebui să intre „în curând” într-un studiu clinic.