Camera inferioară a Parlamentului francez a suspendat dezbaterile asupra unui proiect de lege menit să impună obligativitatea de a prezenta dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru a putea intra la cinema sau restaurant, sau pentru a călători cu trenul, informează marţi Reuters citată de Agerpres.

Certificat sanitar FrantaFoto: Mathieu Thomasset / AFP / Profimedia Images

Dezbaterile aprinse asupra noii legi, care ar înlătura opţiunea de a prezenta un test negativ în locul vaccinării, au fost întrerupte luni după miezul nopţii, după ce majoritatea deputaţilor au votat pentru suspendarea şedinţei.

Liderii mai multor grupuri parlamentare trebuie acum să stabilească o nouă dată pentru reluarea dezbaterilor, a anunţat vicepreşedinta Adunării Naţionale, Annie Genevard.

Odată votată de Adunarea Naţională, noua lege va mai trebui votată de Senat, înainte de a intra în vigoare pe 15 ianuarie.

Dezbaterea tensionată de luni din Parlament a demonstrat ceea ce guvernul şi opoziţia au descris drept o oboseală larg răspândită generată de pandemie şi de restricţiile menite să o stăvilească.

Propusa înăsprire a restricţiilor i-a înfuriat pe activiştii anti-vaccinare şi unii parlamentari au declarat că au fost ţinta unor agresiuni, inclusiv a unor acte de vandalism şi ameninţări violente.