Israelul va oferi a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 și persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi personalului medical, a anunţat duminică prim-ministrul Naftali Bennett, în contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu varianta Omicron a coronavirusului, scrie Reuters.

Vaccinul PfizerFoto: Siraj Ahmad / Alamy / Alamy / Profimedia

Săptămâna trecută, Israelul a aprobat o a patra doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech pentru persoanele cu imunitate compromisă și pentru vârstnicii din centrele de îngrijire.

  • „Avem acum un nou nivel de apărare.
  • Israelul va fi din nou pionier în efortul global de vaccinare”, a spus Bennett, într-o conferință de presă.

Duminică, în Israel au fost raportate 4.206 de cazuri noi de COVID-19 şi o creştere de 195% pe o săptămână, ceea ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

Autoritățile se așteaptă ca numărul zilnic de cazuri de COVID-19 să atingă niveluri record în următoarele trei săptămâni. Bennett a spus că până la 50.000 de oameni ar putea fi în curând infectați în fiecare zi, în timp ce eligibilitatea pentru testare ar putea fi înăsprită, pentru a ajuta la reducerea cozilor lungi la centrele de testare.

Ministerul Sănătății din Israel spune că aproximativ 60% din populația sa de 9,4 milioane este vaccinată și cu doza booster, aproape toți cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

CITEȘTE ȘI: Valul Omicron ar putea aduce imunitatea de turmă în Israel, spune cel mai înalt oficial de sănătate din țară