Franţa a stabilit miercuri un nou record de contaminări cu Covid-19, depăşind pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri în 24 de ore, potrivit cifrelor publicate de ministrul Sănătăţii.

Olivier VeranFoto: Apaydin Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Aproximativ 208.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore pe teritoriul francez, „cifre care uluiesc”, a anunţat ministrul Olivier Véran în faţa Adunării Naţionale, relatează Agerpres.

Marţi seara, organismul pentru Sănătate publică a anunţat aproape 180.000 de cazuri în 24 de ore, ceea ce era deja un record.

„Ne confruntăm cu doi duşmani”, varianta Delta care nu şi-a spus ultimul cuvânt, a subliniat ministrul francez, precum şi varianta Omicron, iar aici nu voi mai vorbi de un val.

În faţa izbucnirii contaminărilor, „10% din populaţia franceză este caz contact”, iar cei nevaccinaţi au „şanse mici să treacă printre picături, virusul circulă prea mult”, a estimat ministrul Olivier Véran.

Luni seara, el a estimat că Franţa ar putea „ajunge la peste 250.000 de cazuri pe zi până la începutul lunii ianuarie”.

Un proiect de lege care prevede transformarea certificatului sanitar într-un carnet de vaccinare trebuie examinat de parlamentari pentru intrarea în vigoare programată pentru 15 ianuarie.