Spitalizările copiilor cu Covid au crescut de 4 ori în orașul New York în decembrie pe măsură ce varianta Omicron, extrem de transmisibilă, se răspândește în statul american, relatează The Hill.

Coronavirus SUAFoto: Profimedia Images

Din 11 până pe 23 decembrie, numărul copiilor din New York spitalizați cu COVID-19 a crescut cu 395%, a raportat WABC-TV. Numărul cazurilor a crescut de la 22 la 109 în oraș, în timp ce numărul de cazuri la nivel de stat a crescut de la 70 la 184.

WABC a remarcat că creșterea actuală a numărului de cazuri afectează în special copiii nevaccinați, în ciuda ratei ridicate de vaccinare din New York. Potrivit postului, niciunul dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani care au fost internați în New York începând cu 5 decembrie nu era vaccinat complet.

Guvernatorul New York-ului Kathy Hochul le-a cerut părinților din New York să-și vaccineze copiii înainte ca vacanța de iarnă să se încheie și mii de elevi să se întoarcă la școală.

„Avem în stoc. Avem capacitatea. Avem personal pentru fiecare copil care este eligibil să fie vaccinat”, a spus Hochul. Hochul a spus că oficialii își propun să mențină școlile deschise și vor implementa măsuri precum trimiterea a 3,5 milioane de teste COVID-19 în școli.

Potrivit Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală din New York, aproximativ 80% dintre locuitorii orașului sunt cel puțin parțial vaccinați. Aproximativ jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani sunt, de asemenea, cel puțin parțial vaccinați.

Citește și:

Avertisment OMS: Răspândirea rapidă a Omicron va duce la un număr mare de spitalizări, în special în rândul nevaccinaților: „E greu de spus dacă va fi mai grav sau nu decât Delta”