Austria ar trebui să ofere unora dintre angajații din sănătate și altor lucrători esențiali o a patra doză de vaccin anti-COVID-19, a declarat Consiliul Național austriac de Vaccinare într-un ghid actualizat publicat joi seara, invocând riscurile crescute din cauza răspândirii variantei Omicron, relatează Reuters.

Coronavirus AustriaFoto: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

Consiliul a spus că nu există suficiente date științifice pentru a recomanda ca a patra doză să fie administrată la scară largă.

”Având în vedere un val Omicron iminent, (o a patra vaccinare) poate fi oferită în zonele cu risc ridicat (de exemplu, personalul medical expus) și în zone critice din punct de vedere sistemic, de la șase luni după a treia vaccinare”, a spus consiliul.

Austria a anunțat miercuri că va înăspri restricțiile din nou începând cu 27 decembrie pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

În noiembrie, guvernul a anunțat un al patrulea lockdown național și a declarat că va face vaccinarea obligatorie pentru toți austriecii, prima țară din Uniunea Europeană care va face acest lucru.

În timp ce acel lockdown de trei săptămâni a redus infecțiile zilnice cu COVID-19 de la niveluri record, țara se pregătește pentru o nouă creștere de cazuri. Câteva sute de cazuri Omicron au fost deja confirmate.

Consiliul a mai spus totuși că a patra doză ar putea fi administrată și la alte persoane, dacă există o recomandare medicală.