Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți că va limita contactul, chiar și între persoanele vaccinate, la maximum zece invitați pentru sărbătorile de Anul Nou și toate evenimentele sportive din Germania se vor desfășura fără spectatori începând de la finele anului, în contextul extinderii variantei Omicron, relatează AFP.

Coronavirus in GermaniaFoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

„Nu mai este momentul să facem petreceri și să petrecem seri cu mulți oameni”, a spus liderul după o întâlnire cu liderii celor 16 state regionale, asigurând că „al cincilea val amenință deja”.

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate întâlnirile private.

Pentru cei nevaccinati, limita scade la maximum doi invitati.

Tot de pe 28 decembrie, toate evenimentele sportive se vor desfășura în spatele ușilor închise din pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Măsura ar trebui să privească în mod logic și reluarea meciurilor din Bundeslig din 7 ianuarie. „Pentru a încetini răspândirea virusului, evenimentele interregionale majore nu mai pot fi organizate cu publicul, aceasta privește în special meciurile de fotbal”, a declarat cancelarul după o întâlnire de criză cu reprezentanții regiunilor.