Varianta Omicron este acum dominantă în cazurile noi de Covid-19 din Danemarca, care a atins marți maximul istoric de infectări zilnice de la începutul pandemiei, a anunțat ministrul Sănătății, relatează AFP.

OmicronFoto: Dreamstime

„Institutul de Sănătate Publică consideră că Omicron este acum varianta dominantă și este în creștere”, a declarat ministrul Magnus Heunicke pe Twitter. În țara scandinavă de 5,8 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.558 de cazuri noi, un bilanț fără precedent.

În România, până în prezent, au fost confirmate 16 cazuri de Omicron, într-un moment în care în foarte multe state europene această nouă variantă devine ușor-ușor cea dominantă.

Momentul exact în care noua variantă Omnicron va fi dominantă nu poate fi prezis cu exactitate, dar specialiștii se așteaptă ca răspândirea acesteia în țara noastră să devină una comunitară să se întâmple până la finalul anului sau imediat după sărbători, cu atât mai mult cu cât nivelul de interacțiuni între persoane va crește în perioada următoare.

Omicron este deja dominantă în Marea Britanie și Irlanda.