​Germania va impune carantină pentru călătorii din Marea Britanie începând de luni şi va solicita un test COVID-19 negativ pentru intrarea în ţară, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Coronavirus in GermaniaFoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Miniştrii regionali ai sănătăţii din Germania au cerut sâmbătă guvernului naţional să introducă reguli mai stricte pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie, unde varianta Omicron a declanşat o creştere a infectărilor.

În cadrul unei întâlniri, miniştrii au cerut Berlinului să clasifice Marea Britanie ca zonă cu variantă a virusului, impunând o carantină de două săptămâni tuturor călătorilor, inclusiv celor care sunt vaccinaţi.

"Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă. ... Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult timp posibil şi să o încetinim cât de mult posibil", au spus miniştrii într-un comunicat.

Marea Britanie a raportat infectări zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, cu un bilanţ care a ajuns vineri la peste 90.000 de cazuri.

Infectările au crescut brusc în Germania în lunile octombrie şi noiembrie, dar au scăzut lent din decembrie, cu 29,348 de cazuri raportate duminică.