Prima persoană din lume care a fost vaccinată împotriva coronavirusului cu un vaccin anti-Covid autorizat, Margaret Keenan, i-a îndemnat miercuri pe oameni să se vaccineze, la exact un an după ce ea a primit vaccinul Pfizer, relatează Reuters.

Margaret Keenan alaturi de asistenta care a vaccinat-oFoto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Britanica în vârstă de 91 de ani a declarat miercuri că primirea vaccinului anti-Covid pe 8 decembrie 2020 a fost „cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată”.

„A fost minunat. Nu îmi vine să cred acum ce s-a întâmplat la momentul respectiv...sunt atât de fericită că am primit vaccinul”, a declarat Keenan.

„Îi încurajez pe toți să se vaccineze”, a adăugat ea.

Premierul Boris Johnson a vorbit la rândul său despre succesul Marii Britanii în producerea de vaccinuri anti-Covid, afirmând că ea a fost crucială pentru redeschiderea economiei în luna iulie a acestui an.

Johnson i-a îndemnat pe oficiali să se asigure că vaccinarea cu doza „booster” va avea un succes similar, dată fiind apariția și răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

„Vaccinurile rămân prima și cea mai bună linie de apărare împotriva virusului”, a declarat el.

Marea Britanie a administrat în prezent aproape 120 de milioane de doze ale unor vaccinuri anti-Covid la o populație de 67 de milioane de locuitori, incluzând aici doza inițială, rapelul și supra-rapelul „booster”.

Citește și: