Laboratorul Roche a primit de la organismul european de reglementare o omologare a anti-inflamatorului său Actemra/Roactemra (tocilizumab) recomandat contra formelor severe de Covid-19, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Multinaționala renană a obținut luni o recomandare în acest sens din partea Comitetului medicamentelor de uz uman (CHMP), principalul organ consultativ al Agenției Europene a Medicamentelor (EMA). Tratamentul a fost aprobat de asemenea în Australia în această indicație, arată un comunicat difuzat marți.

Food and Drug Administration (FDA) acordase de asemenea o autorizație de urgență în iunie pentru prescrierea Actemra/Roactemra în Covid-19.

Anti-inflamatorul este de asemenea obiectul unei recomandări emise de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru tratarea anumitor pacienți Covid.

Pus la punct de filiala niponă Chugai, Actemra/Roactemra a fost inițial omologat în țara soarelui răsare în 2005 contra poliartritei reumatoide. Constituie și o opțiune pentru combaterea șocurilor citokinice său reacțiilor exagerate imunitare induse de tratamente celulare.