Marea Britanie a confirmat marţi încă 101 cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron şi are astfel în total până în prezent 437 de infectări confirmate cu această nouă variantă a coronavirusului, a anunţat marţi Agenţia britanică de securitate sanitară, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

OmicronFoto: Dreamstime

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis sâmbătă că toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate, măsură menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului semnalată prima dată de Africa de Sud pe 24 noiembrie şi prezentă acum în toate părţile lumii.

Pe de altă parte, guvernul britanic mizează pe doza ''booster'' de vaccin anti-COVID-19 pentru a preveni un nou val epidemic masiv.

Varianta Omicron provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare, care mai trebuie confirmate de cercetători, sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

Citește și:

Anglia are deja transmitere comunitară cu varianta Omicron