Autoritățile din Harbin, un oraș din nordul Chinei, vor plăti 1.570 de dolari oricărei persoane testate pozitiv cu coronavirusul cu condiția de a se prezenta imediat pentru testare fără a aștepta să fie depistați prin sistemul de urmărire a contactelor, relatează Insider.

Testare Covid in ChinaFoto: STR / AFP / Profimedia

Noul plan elaborat de autoritățile locale urmărește să îi recompenseze pe cei care se prezintă voluntar pentru a se testa pentru COVID-19, o notificare oficială în acest sens fiind făcută pe 4 decembrie.

„Sfătuim rezidenții să ia la cunoștință informațiile privind locurile în care apar cazuri de COVID-19. Dacă prezentați simptome de COVID-19 precum febra, tusea, răgușeala, oboseala, pierderea mirosului sau a gustului, crampe musculare, diaree, nu vă tratați pe cont propriu. Purtați o mască și prezentați-vă la cea mai apropiată clinică pentru a ne spune unde ați călătorit și cu cine ați intrat în contact”, cere notificarea autorităților.

„Dacă vă prezentați voluntar după ce resimțiți simptome și vizitați o instituție medicală pentru a consulta un doctor și explica circumstanțele voastre, cei testați pozitiv pentru COVID-19 vor fi recompensați cu 10.000 de yuani”, precizează anunțul.

China continuă să raporteze puține infecții cu COVID-19

Deși suma ar putea părea una astronomică pentru depistarea unui singur caz de COVID-19, autoritățile din Harbin au raportat mai puțin de 10 infecții zilnice săptămâna trecută.

Însă este puțin probabil ca aceste persoane să fie recompensate financiar fiindcă au fost testate aleatoriu și după urmărirea contactelor.

Autoritățile chineze continuă să raporteze un număr scăzut de infecții cu coronavirusul în contextul în care în alte părți ale lumii, inclusiv în Coreea de Sud, numărul de cazuri este în creștere.

China a raportat doar 61 de infecții cu coronavirusul pe 5 decembrie, numărul total al cazurilor active ajungând la 1.060.

Citește și: