Doi hipopotami au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la grădina zoologică din Anvers, Belgia, în ceea ce ar putea fi primele cazuri raportate la această specie, a declarat personalul grădinii zoologice, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hipopotamii Imani, în vârstă de 14 ani, și Hermien, în vârstă de 41 de ani, au fost puși în carantină ca măsură de precauție.

”Din fericire, animalele, în afară de faptul că le curge nasul, nu au alte simptome și sunt bine”, a spus grădina zoologică.

"Din câte știu eu, este prima dată la această specie. La nivel mondial, acest virus a fost raportat în principal la primate mari și la feline", a declarat veterinarul grădinii zoologice, Francis Vercammen.

Una dintre variantele privind originea Sars-Cov-2 este că a sărit la om de la un animal. Cazurile raportate în lume a arătat că poate fi luat de animale de la oameni.

Animale de companie, inclusiv pisici, câini și dihori, au fost infectate în urma contactului cu proprietarii lor, în timp ce în grădinile zoologice au fost raportate cazuri la animale precum feline mari, vidre, primate și hiene.

Boala s-a răspândit, de asemenea, în fermele de nurci și la animalele sălbatice, cum ar fi căprioarele.

Grădina zoologică din Anvers investighează cauzele contagiunii. Niciunul dintre îngrijitorii de la grădina zoologică nu prezentase recent simptome COVID-19 sau nu fusese testat pozitiv pentru virus, a precizat grădina zoologică.