Coreea de Sud a raportat un bilanț zilnic record de 5.352 de noi infecții cu coroanvirus și 70 de decese Covid-19, în timp ce la nivel național au fost confirmate nouă cazuri de variantă Omicron, a anunțat sâmbătă Agenția coreeană pentru controlul și prevenirea bolilor (KDCA), citată de Reuters.

Aeroport in Coreea de SudFoto: Jung Yeon-je/ AFP / Profimedia Images

Guvernul a anunțat vineri că persoanele care vizitează restaurantele, cinematografele și alte spații publice vor trebui să prezinte permise de vaccinare.

De asemenea, a fost redusă limita pentru întâlnirile private la 6 persoane în zona metropolitană a Seulului, de la 10 în prezent, și la opt de la 12 pentru cei care locuiesc în afara capitalei, începând de luni.

Rata de spitalizare a crescut rapid, numărul pacienților cu cazuri grave sau critice fiind de 752 începând de vineri, a transmis KDCA.

Coreea de Sud a confirmat, de asemenea, alte trei cazuri Omicron, ridicând totalul la nouă, după ce un cuplu complet vaccinat a fost testat pozitiv pentru această variantă după ce a călătorit din Nigeria săptămâna trecută.

Pentru a combate noua variantă, autoritățile au anunțat vineri o carantină obligatorie de 10 zile pentru toți călătorii care intră în țară în următoarele două săptămâni, renunțând la scutirile acordate anterior persoanelor complet vaccinate.

Coreea de Sud se luptă cu cel mai grav val de infecții de după luna iulie, când numărul zilnic de cazuri a fost sub 2.000 până când guvernul a trecut la politica de ”conviețuire cu COVID-19”.

Bilanțurile au ajuns la 5.000 de cazuri pentru prima dată în această săptămână, punând la grea încercare sistemul de sănătate.

Țara, care și-a vaccinat complet 91,7% din populația adultă, a raportat până în prezent un total de 467.907 infecții cu COVID-19, și 3.809 decese de la începutul pandemiei.