Românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze cu noul coronavirus pentru că nu poartă mască şi nu se vaccinează, motiv pentru care la începutul anului 2022 vom avea, cel mai probabil, un nou val pandemic, susține medicul Adrian Streinu-Cercel, preşedinte al Comisiei de sănătate a Senatului.

Adrian Streinu CercelFoto: AGERPRES
  • "Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem...
  • De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie", a spus dr. Adrian Streinu-Cercel, vineri, la o dezbatere, conform Agerpres.

El mai susține că populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele:

  • "Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp".