Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19, şi cu rapel la şase luni, ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron.

Nitzan HorowitzFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Nitzan Horowitz a vorbit, marţi, în contextul în care alte două cazuri de persoane infectate cu varianta Omicron au fost identificate în Israel, ceea ce a adus numărul total al ţării la patru, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Fără a cita date, Horowitz a declarat: „În următoarele zile vom avea informaţii mai precise despre eficacitatea vaccinului împotriva Omicron , dar deja putem fi optimişti şi există indicii iniţiale că cei care sunt vaccinaţi cu un vaccin încă valabil sau cu rapel vor fi protejaţi de această variantă”.

Comentariile lui Horowitz vin după ce şeful Serviciilor publice de sănătate, dr. Sharon Alroy-Preis, a spus că primele date despre eficacitatea vaccinurilor împotriva Omicron ar putea fi disponibile pe parcursul zilei.

Afirmaţii lui Horowitz vin pe fondul unor informaţii contradictorii despre cât de eficiente ar putea fi diferitele vaccinuri şi terapii împotriva noii variante. Compania germană Merck a transmis marţi că se aşteaptă ca medicamentul său Covid-19 să fie eficient în tratarea variantei.